Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sinteza ZdG: Cele mai importante…

Sinteza ZdG: Cele mai importante evenimente ale zilei

Luni, 5 noiembrie 2018

Mai jos găsiți rezumatul celor mai importante evenimente ale zilei, cu link spre știrea completă pentru cei care doresc să afle mai multe detalii. 

VIDEO/ Palmieri, stele şi… corupţie: Cronologia unei afaceri eşuate

Promisiuni, lux, interese, acuzații, procese de judecată interminabile și visuri spulberate. Istoria complexului locativ „Palmieri și Stele” din capitală, în care peste 500 de familii au investit aproximativ 10 milioane de euro, nu are o finalitate nici la aproape 7 ani de la inițierea construcției. Fondatorii afacerii au fost reținuți, apoi eliberați, iar administratorii insolvenței celor două companii implicate în proiect nu găsesc soluțiile pentru ca imobilele să fie finalizate.

Detalii despre cele trei persoane găsite fără suflare într-un apartament din sectorul Rîșcani

Trei persoane au fost găsite fără suflare într-un apartament din sectorul Rîșcani al capitalei. Poliția a fost alertată despre acest caz în seara zilei de duminică, 4 noiembrie. În urma examinării celor trei cadavre, medicul legist nu a depistat urme de moarte violentă. Polițiștii au constatat că una dintre cele trei persoane este proprietarul apartamentului, un bărbat în vârstă de 63 de ani. Identitatea celorlalte două persoane urmează a fi identificată.

DOC/ Licitație de milioane cu condiții incerte. Ministerul Sănătății cumpără seturi pentru nou-născuți

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță licitație publică de 4,7 milioane de lei pentru procurarea seturilor de produse pentru nou-născuți, care urmează a fi acordate în cadrul programului „O nouă viață”, aprobat de Guvern la 24 octombrie curent. Caietul de sarcini pentru achiziții lasă însă loc de interpretări. 

Reacția lui Șor la mobilizarea diasporei de a protesta la un nou concert organizat de Partidul Șor în Italia

După ce membrii diasporei au anunțat că vor boicota încă un concert organizat de Partidul Șor în Italia, pe site-ul oficial al formațiunii politice a fost publicat un comunicat de presă intitulat „Câteva zeci de haimanale nu vor împiedica sărbătoarea organizată pentru diaspora din Italia”.

Fostul şef al Asociației Obștești „Lăstăraş” rămâne în arest în penitenciarul nr. 13

Curtea de Apel a respins recursul avocaților fostului șef al Asociației Obștești „Lăstăraș” și a menținut mandatul de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Dorian Bogașevschi.

Avocatul poporului cere repetat investigarea amenințărilor lansate de Ilan Șor la adresa jurnaliștilor

Ilan Șor nu va fi cercetat penal pentru amenințările lansate la adresa unor jurnaliștilor politicieni. Potrivit Procuraturii Generale, „faptele comise de cetățeanul Ilan Șor Miron în data de 20.07.2018 nu sunt prevăzute de legea penală ca infracțiune”. În acest context, Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, aexpediat un demers repetat Procuraturii Generale, dar și președintelui Parlamentului cu solicitarea adoptării până la finele mandatului actualului Legislativ a pachetului de legi cu privire la crimele bazate pe ură și prejudecată.

DOC/ Ce încălcări a depistat comisia de anchetă care a examinat plângerile angajaților de la Spitalul Clinic Municipal

Încălcări ale Codului Muncii, hărțuire și discriminare a medicilor, lipsa unei instruiri continue a personalului medicat și condiții proaste pentru pacienți – asta a constatat grupul de lucru constituit pentru a analiza plângerile depuse de mai mulți angajați ai Spitalului Clinic Municipal nr.1 (SCM).