Silvia Radu către toți politicienii: „Luați-vă de mână, toți sunteți o apă și-un pământ”

Silvia Radu cere tuturor politicienilor să nu folosească alegerile locale anticipate pentru a-și instala din nou partidele în Primăria Chișinău. „Luați-vă de mână, toți sunteți o apă și-un pământ, lăsați în pace măcar Chișinăul, să fie în țara asta, a cetățenilor”, a scris primarul interimar pe pagina sa de facebook. Mesajul a fost făcut public în contextul în care Vlad Plahotniuc a anunțat astăzi, 6 martie, că nu va înainta niciun candidat la alegerile locale anticipate din municipiul Chișinău, dar va susține candidatul partidelor pro-europene care va înregistra cele mai bune rezultate.

Reacția Silviei Radu vine după ce presa i-a cerut să comenteze declarațiile de astăzi ale lui Vlad Plahotniuc, candidatura lui Andrei Năstase, dar și alte declarații ale unor politicieni în legătură cu alegerile locale anticipate în Chișinău.

Silvia Radu a mai declarat că ea are agenda sa de lucru în Primărie și pe asta se concentrează primordial, în timp ce politicienii își au agenda lor.

La mijlocul lunii februarie, curent, după ce Dorin Chirtoacă și-a anunțat demisia, Silvia Radu, a declarat că nu a decis încă dacă va candida la funcția de primar al mun. Chișinău. „Astăzi nu vă pot răspunde pozitiv sau negativ la această întrebare. Dacă ați cunoaște adevăratele probleme ale municipiului, nu știu dacă mulți s-ar aventura să candideze pentru funcția de primar. Este o decizie foarte grea și mă mai gândesc”, a spus Silvia Radu, după ședința săptămânală a Primăriei din 19 februarie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Academic

  ADICĂ CUM VINE ASTA…, PLAHOTNIUCIKĂ “VANIUCIKĂ” RAIDERISTĂ, CĂ NU VREI ALEGERI?

  Trăiești în Europa democratică sau în obscurul asiatic fanariot de rahat al monstrului mancurt Dodon? Cum vine asta …, plahotniucikă … raideristă Silvia Raider (Radu), că nu vrei alegeri municipale? Da de data aceasta chiar mai scos din sărite! Și puțin îmi pasă de cenzura voastră de … la ZDG! Cum bre oameni buni, mai întâi fără alegeri municipale, apoi fără alegeri parlamentare și apoi în “raiul” autocrat cu șantaj, mită și tot felul de șmecherii al oligarhului uzurpator Plahotniuk? …
  Și “vaniucika” plahotniucika asta autocrată “democrată”, raiderul primar general
  interimar de Chișinău Silvia Raider (Radu) a absolvit Universitatea din Navarra⁠,
  facultatea Managementul Afacerilor, Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept și cea de Limbi Străine, cât și Academia de Administrație Publică de pe lângă Guvernul RM, facultatea Relații Internaționale? Și nicăieri n-a auzit, că primarul general al unui municipiu cu peste 700 mii de locuitori trebuie să fie ales de votul popular? Chiar nu știai asta? De ce ai mai stricat aerul în atâtea auditorii din atâtea facultăți din Moldova și în Spania, dacă n-ai fost în stare să reții, măcar
  atâta lucru?

  Înainte de a fi propulsată “raider”, adică “raiderizată” în fotoliul de primar general
  interimar la primăria Chișinăului ai trecut vreun control medical în afară de cel
  genecologic? Sigur, că fotoliul de primar general al Chișinăului nu-i fotoliu de
  cosmonaut, dar anumită integritate mintală se cere și aici. Ba chiar mai mult
  cosmonauții pot să-și permită să urle pe note înalte ca nebunii, că acolo în cosmos
  totuna nu-i aude nimeni, dar la primărie sunt oameni și țipetele pe note înalte pe unii pot să-i bage în sperieți.

  Și bine dnă “raideristă”, le ceri tuturor politicienilor să nu folosească alegerile
  locale anticipate pentru a-și instala din nou partidele în Primăria Chișinău. Dar pe
  mâna cui să lase primăria munucipiului Chișinău? Pe mâna unui raider propulsat de oligarhul uzurpator Plahotniuk, care tot este șeful unui partid așa zis democrat, dar de fapt autocrat? Oare n-o să fie mai corect ca primarul general al municipiului să fie ales în urma votului exprimat democratic și corect de toți locuitorii urbei? Apropo, chestia asta cu „…toți politicienii sunteți o apă și-un pământ” este un plagiat și aparține debilului cela politician ratat Sergiu Mocanu, care umbla cu lozinca “Jos Mafia!” și a ajuns jos el.

  Și totuși dumneata, dnă raideră Silvia Raider (Radu), cu multiplele facultăți absolvite de dumneata, poți încă aduce un mare folos poporului moldovenesc. Trebuie doar să citești un ciclu de lecții la tema “Nocivitatea raiderilor în organizațiile publice” și poporul moldovenesc îți va rămâne recunoscător în vecii vecilor.

 2. Paulică

  SONDAJUL LUI PLAHOTNIUK

  Oligarhul uzurpator Plahotniuk a dat pricaz activiștilor PD-iști din sate
  să facă o comisie și să umble pe la casele oamenilor și să-i întrebe ce
  nu le ajunge lor să fie “polnostiu” fericiți. Au ajuns la o băbuță și ea
  începe să le enumere: lemne, cărbuni, popșoi, drumuri fără glod, un purceluș,
  dar cel mai tare mi-ar trebui un moșnegel, încă destul de țapân… Președintele
  comisiei, atunci se răstește la secretar: “Taie tot și scrie O …!”

  Așa-i și cu cenzura ZDG: “Tăieți tot și puneți trei puncte!

 3. Si ea, cucoana, ajunsa edila printr-o ironie a sortii, in ce ape se scalda? In apele lui Plahotniuc. E o unealta pompieristica,, dar cucoana ascunde faptul ca in realitate Plahotniuc a facut din ea o unealta eficace. Se complace cucoana in postura ingrate de papusa de circ, papusa de carpa, plasata de Plahotniuc la carma capitalei, ca sa sperie ciorile din copaci. Dar, dupa cum se vede si din stele, cucoana, devotata stapanului care a ferict-o cu un post la care nici nu a visat, vrea sa-si pastreze fotoliul cu orice pret, ca pe un bun personal. Sigur, cucoana fanatizata, scolarizata isi indeplineste rolul decorativ. Amestecand, artistic, teatral, la comanda, si numele adoratului stapan, in aceeasi oala, papusa plina de ate si de ace, se face indispensabila, complice. Dupa acelasi calapod aplicat cu success de Dodon. Cucoana se vrea cavaler al Mesei Rotunde, facandu-se de muci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *