Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Servicii gratuite de sterilizare a…

Servicii gratuite de sterilizare a maidanezilor şi a animalelor de companie

În perioada 20-25 mai, la Centrul de Sterilizare din Chișinău se va afla o nouă misiune de sterilizare a câinilor vagabonzi. Anunțul în acest sens a fost făcut astăzi, 13 mai, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Astfel, 15 reprezentanți ai organizației internaționale „World Vets” vor oferi servicii gratuite de sterilizare pentru maidanezii din municipiu, dar și pentru animalele de companie ai căror proprietari nu-și pot permite serviciile respective la clinici private.

Totodată, misiunea are ca scop instruirea medicilor veterinari din municipiul Chișinău pe profilul respectiv, precum și sterilizarea a circa 1000 de animale în total.

În acest context, edilul capitalei a făcut apel către cetățeni și agenții economici, deținători de câini (șantiere de construcție, cooperative de garaje etc.), să aducă animalele la Centrul de profil pentru sterilizare. Astfel se asigură o atitudine umană față de animale și respectiv, un control al populației canine din capitală.

La clinicile veterinare sterilizarea costă 700-1000 lei. După caz, echipa Centrului de sterilizare poate asigura și transportarea animalului.

Persoanele interesate pot apela la numărul de telefon al Centrului de sterilizare: 078169035 (Roman Trahtaman, șeful Centrului).

Această misiune este a doua din acest an. Prima misiunea a avut loc în luna martie, 2019, fiind reprezentată de veterinari din România.