Șeful de la ANSA și-a dat demisia. Locul acestuia va fi luat de un fost ministru

Gheorghe Gaberi, șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și-a dat demisia de la conducerea instituției. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de Guvern.

Odată cu demisia lui Gheorghe Gaberi, interimatul funcției urmează a fi asigurat de Ion Sula, la propunerea Guvernului. Ion Sula a fost anterior ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare în Guvernele Gaburici și Streleț. Pe atunci Sula era membru al Partidului liberal-democrat, ca ulterior să adere la Partidul Democrat.

Aceasta este pentru a doua oară când Sula va conduce această instituție. Între 2014-2015 Ion Sula a fost director general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, iar între 2013-2014 – viceministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Anterior, între 2009 și 2013 el a mai activat în cadrul Ministerului Agriculturii în Direcția generală de dezvoltare a politicilor sectoriale și siguranța alimentelor și Direcția de politici de piață a produselor de origine vegetală.

Foto: Facebook/Partidul Democrat

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *