Șefii mai multor întreprinderi de stat ar urma să fie aleși prin concurs internațional

Ministrul Economiei, Vadim Brînzan, declară că la șefia mai multor întreprinderi de stat vor fi numiți specialiști internaționali, iar în acest sens ar urma să fie contractată și o companie internațională de recruting.

„Trebuie să găsim oameni integri și profesioniști. Vom anunța concursuri internaționale. Nu este simplu, pentru că trebuie contractată și o companie de recruting”, a declarat Brînzan în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Ministrul a mai precizat că acest proces este unul de durată, așa că până la desfășurarea acestor concursuri, la șefia întreprinderilor de stat vor fi numiți directori interimari.

Solicitat, să ofere un exemplu concret pe marginea companiei „Moldtelecom”, care a rămas fără director, după ce Dan Mitriuc a depus cerere de demisie, Brînzan a declarat că în această săptămână ar urma să fie schimbat și Consiliul de administrare al „Moldtelecom” , dar și vicedirectorii acestei companii.

„Avem lista de candidați pentru Consiliu și vom pune până când un șef interimar din exterior”, a spus Brînzan.

Ministrul a mai adăugat că până în prezent au demisionat directorii de la „Moldtelecom”, „Moldexpo”, „Metalferos”, „Cricova” și „Mileștii Mici”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *