Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ședință la primărie: cine se…

Ședință la primărie: cine se face vinovat de faptul că gunoiul din capitală nu a fost strâns și când e posibil să se revină la situația dinainte de protest

Astăzi, la primăria mun. Chișinău are loc o ședință în care se discută problema deșeurilor din capitală. Situația a apărut după ce locuitorii com. Bubuieci au blocat accesul autospecialelor la gunoiștea din localitate. Între timp, coșurile de gunoi din oraș au devenit arhipline.

Nistor Grozavu a spus că de situația creată s-ar putea face vinovați foști funcționari ai Partidului Liberal, „foști colaboratori la instituții ale statului, inclusiv de pe la Ministerul Mediului și alți politicieni care vor să se revanșeze, dar pot greși pentru că com. Bubuieci este într-adevăr foarte afectată de acest lucru”.

Reprezentanți ai serviciului Autosalubritate au precizat că „după ce s-a terminat ședința la Guvern, o parte din protestatari au rămas să discute cu prim ministrul, pentru ca astăzi să fie deblocat accesul. Autospecialele sunt gata de lucru, persoanele sunt la serviciu de la orele 6. Azi va mai fi o adunare la Guvern și așteptăm să fie luată o decizie. Ziua de luni este una din cele mai încărcate cu deșeuri, ne trebuiesc 4 zile pentru a reveni la starea sanitară de la începutul protestului”.

Grozavu s-a declarat nesigur în privința posibiltății reluării lucrărilor începând de azi.  „Rog locuitorii or. Chișinău să înțeleagă situația, noi facem tot posibilul… Toate serviciile sunt în alertă permanentă. Au fost studiate toate poligoanele posibile, nu  a fost găsit loc unde să putem depozita deșeurile cel puțin o jumătate de zi, un sfert de zi”, a mai spus Grozavu.