Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ședință de urgență la Primăria…

Ședință de urgență la Primăria Chișinău. Clădirile unor instituţii de învăţământ au fost afectate

Pe clădirile mai multor instituţii de învăţământ din capitală au apărut fisuri ca urmare a cutremurului din noaptea de 23 spre 24 septembrie. „Au fost raportate fisuri mari la grădinița 89 și liceul „B. P. Hașdeu”. Aceste două instituții de învățământ vor fi verificate în mod special de către Comisia pentru Situații Excepționale, după care se va stabili dacă aceste două clădiri sunt sigure. În rest, la alte 10-15 instituții de învățământ au apărut doar niște fisuri neînsemnate, ce pot fi reparate ușor, cu forțele proprii”, a menționat Dorin Chirtoacă, edilul capitalei.

De asemenea, edilul a spus că este verificată și regiunea veche a Chișinăului, pentru a evita o posibilă cădere a bucăților de zidărie.

„Seismul de ieri a fost cel mai puternic cutremur după anii 90 și cu o durată mai lungă decât seismele din anii precedenți. Cu toții ne-am ales cu o sperietură. Însă, nu au fost înregistrate distrugeri sau pagube esențiale. Nu avem sinistrați. Imediat după seism au fost făcute verificări la punctele vulnerabile din oraș, iar dimineața au fost verificate blocurile locative și instituțiile de învățământ, instituțiile din domeniul sănătății”, a adăugat Chirtoacă.

Cutremurul din noaptea spre 24 septembrie a avut o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter şi o intensitate de 5 grade pe tot teritoriul R. Moldova.