Ședință de urgență la Primăria Chișinău. Clădirile unor instituţii de învăţământ au fost afectate

Pe clădirile mai multor instituţii de învăţământ din capitală au apărut fisuri ca urmare a cutremurului din noaptea de 23 spre 24 septembrie. „Au fost raportate fisuri mari la grădinița 89 și liceul „B. P. Hașdeu”. Aceste două instituții de învățământ vor fi verificate în mod special de către Comisia pentru Situații Excepționale, după care se va stabili dacă aceste două clădiri sunt sigure. În rest, la alte 10-15 instituții de învățământ au apărut doar niște fisuri neînsemnate, ce pot fi reparate ușor, cu forțele proprii”, a menționat Dorin Chirtoacă, edilul capitalei.

De asemenea, edilul a spus că este verificată și regiunea veche a Chișinăului, pentru a evita o posibilă cădere a bucăților de zidărie.

„Seismul de ieri a fost cel mai puternic cutremur după anii 90 și cu o durată mai lungă decât seismele din anii precedenți. Cu toții ne-am ales cu o sperietură. Însă, nu au fost înregistrate distrugeri sau pagube esențiale. Nu avem sinistrați. Imediat după seism au fost făcute verificări la punctele vulnerabile din oraș, iar dimineața au fost verificate blocurile locative și instituțiile de învățământ, instituțiile din domeniul sănătății”, a adăugat Chirtoacă.

Cutremurul din noaptea spre 24 septembrie a avut o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter şi o intensitate de 5 grade pe tot teritoriul R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *