Secretarul general de stat, Boris Gîlca promite sancțiuni pentru cazul Niculinei Bulat și pentru cazul tinerei care a avortat singură în veceu

Secretarul general de stat, Boris Gîlca promite sancțiuni atât pentru cazul Niculinei Bulat, fata care a fost lăsată în stradă, după ce s-a adresat la spitalul din Drochia cu burta plesnită din cauza ascitei și care a decedat în noaptea de 2 spre 3 noiembrie 2017 la Spitalul de Urgență din Chișinău, cât și în cazul tinerei care a născut singură în toaleta Insitutului Mamei și Copilului. 

„Noi avem raportul final pe cazul Bulat din Drochia. Nu l-am făcut public, pentru că, în paralel, merge ancheta Procuraturii și, în acest caz, au fost implicate nu numai spitalul din Drochia, dar și spitalul din Bălți și altă instituție din Chișinău. Și în acest raport, cu certitudine, avem demonstrate cazurile de ignoranță și lipsă de atitudine, ori acestea sunt fapte inadmisibile în sistemul de sănătate. (…) Vor urma sancțiuni, cu siguranță, pe ambele cazuri, asta vreau să vă spun. Și mai mult ca atât: noi trebuie să încurajăm și să aducem gratitudine medicilor care lucrează dedicat și așa o vom face. Și vom condamna pe acei puțini care dau o palmă la tot sistemul de sănătate prin comportamentul lor. Și acest lucru va fi o lege în sistemul de sănătate din R. Moldova”, a spus Gâlca în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă.

Amintim că  în luna noiembrie 2017, procuratura raionului Drochia s-a autosesizat din presă si a pornit urmărirea penală pe faptul încălcării din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul pacientului, cu referire la subiectul relatat de ZdG despre Niculina Bulat, fata care a fost lăsată în stradă, după ce s-a adresat la spitalul din Drochia cu burta plesnită din cauza ascitei și care a decedat în noaptea de 2-3 noiembrie la Spitalul de Urgență din Chișinău.

Totodată, la începutul acestui an, o tânără a Anenii Noi a povestit despre cum fost nevoită să nască singură în toaleta de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, fiindu-i refuzat sau ignorat ajutorul personalului acestei instituții. În prima perioadă de sarcină nu a avut probleme. Ulterior, însă, tânăra s-a adresat la medici și a aflat că fătul are  anomalii de dezvoltare.

Detalii aici: Mărturiile tinerei care a născut singură, în baie la Institutul Mamei și Copilului: „M-au ajutat să îmi ucid orice speranță de a mai da naștere unui copil”

Astăzi, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale urmează să fie susținută o conferință pe marginea rezultatelor anchetei interne despre cazul relatat de pacienta internată la Institutul Mamei și Copilului, care a acuzat faptul că a avortat singură în veceu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Le Justicier

  Sancțiuni pentru cazul Niculinei Bulat și pentru cazul tinerei care a avortat
  singură în veceu? În primul rând pentru “tânăra care a avortat singură în
  veceu” propun un nume, simbolic desigur. Cel mai bine în cazul de față s-ar
  potrivi numele “Valentina Buliga”. Sigur, că nu numele controversatei deputate
  “democrate” Valentina Buliga. Și apoi acest nume nu-i numai al tovarășei
  “democrate” Valentina Buliga, ci aparține mult chinuitului popor moldovenesc a
  cărui fiică a fost pusă în această situație dificilă de gașca “democrată”,
  înjghebată și plătită de uzurpatorul Plahotniuk.

  Atât în cazul Niculinei Bulat și cât și în cazul proaspetei “Valentina Buliga”
  se încearcă abaterea atenției de la pincipalul vinovat, care este regimul
  Plahotniuk, în frunte cu capul acestui regim, uzurpatorul puterii de stat din
  Moldova, oligarhul Plahotniuk și atragerea atenției opiniei publice asupra unor
  “funcționărași”, care la rândul lor sunt în mare măsură jertfe mai mult sau mai
  puțin vinovate ale acestui regim inuman.

  Numai extirparea din rădăcină a regimului corupt și minciunos Plahotniuk,
  arestarea, judecarea și condamnarea oligarhului Plahotniuk pentru comiterea
  crimei supreme, care este uzurparea puterii în stat, poate pune capăt
  nelegiuirilor din sistem. Secretarul general de stat, Boris Gâlcă nu-i decât o
  unealtă docilă a sistemului corupt Plahotniuk, care n-are împuterniciri să schimbe
  regimul. Sistemul medical din Moldova duce lipsă acută de bani, atunci când
  escrocul Ilan Shor a furat suma enormă de peste 27 miliarde de lei. La peste un
  an de la condamnarea escrocului, acesta n-a stat nici o zi la închisoare și n-a
  întors poporului moldovenesc nici un bănuț din suma delapidată. Acesta-i regimul
  Plahotniuk cu sistemul lui de justiție, acesta-i sistemul lui medical, cu corupția
  și minciuna lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *