Principală  —  Ştiri  —  Social   —   S-au produs două accidente grave,…

S-au produs două accidente grave, soldate cu 6 morți și 5 răniți

Două accidente grave, soldate cu șase persoane decedate și alte cinci traumatizate, au avut loc ieri, 17 mai.

Ieri, în jurul orei 21:10, pe traseul Chișinău- Leușeni s-a produs un grav accident de circulație cu implicarea unui Volkswagen Touran și a unui Volkswagen Touareg.

În prima unitate de transport se aflau trei persoane, iar în cea de-a doua – patru. În urma impactului au decedat trei persoane – două din Touran și una din Touareg.

Persoanele decedate din Touran s-au dovedit a fi un tânăr de 26 de ani și o tânără de 23 de ani. În calitate de pasager aveau și un minor, toți originari din comuna Stăuceni. Copilul a fost transportat la Spitalul Clinic Municipal pentru copii „V. Ignatenco”.

Din cealaltă mașină a decedat un bărbat de 29 de ani, iar ceilalți pasageri, bărbați de 29, 37 și 38 de ani, au fost transportați la Spitalul de Urgență. Persoanele sunt originare din Ucraina.

Aproximativ două ore mai târziu, o altă tragedie s-a produs la intrarea în satul Mândreștii-Noi din raionul Sângerei. Într-o curbă periculoasă din localitate s-a produs ciocnirea frontală între un Volkswagen Golf și un Mercedes Vito. În urma impactului, toate cele trei persoane din VW Golf, cu vârstele de 24, 26 și 49 de ani, au decedat pe loc. Șoferul Mercedes-ului, de 36 de ani, s-a ales cu traumatisme.

Cauzele preliminare ale ambelor accidente sunt depășirea limitei de viteză.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, Inspectoratul Național de Patrulare vă recomandă să respectați limitele legale de viteză, stabilite pe sectoarele de drum pe care le parcurgeți, să nu vă angajați în depășiri, decât după ce v-ați asigurat că puteți face această manevră în condiții de siguranță și nu conduceți autoturisme sub influența băuturilor alcoolice.