S-a stins din viață Eleonora Vangheli, soția scriitorului Spiridon Vangheli

S-a stins din viață Eleonora Vangheli, soția scriitorului Spiridon Vangheli.  Cei doi s-au căsătorit  în 1955, Eleonora Popa fiindu-i colegă de facultate lui Spiridon Vangheli.

De altfel, cel mai recent volum lansat de scriitor – „Crăița” a fost inspirat de copilăria soției sale. Spiridon Vangheli mărturisea pentru presă că a făcut 17 variante ale acestei cărți și că personajul principal este prototipul soției sale pe când era fetiță. 

 Într-un interviu din 2007 pentru ZdG, Spridon Vangheli spunea că viața l–a premiat cu cel mai frumos dar – familia. „Sprijinul si sustinerea mi le–a oferit intotdeauna scumpa mea soție, Eleonora Vangheli. De asemenea, copiii și nepoții mei. (…) Nu am căutat să scriu prea mult, de frică să nu ratez unele lucruri. Cărțile mele sunt mai degrabă cărți–eroi“, puncta Vangheli.

Sursa foto: evz.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *