S-a micșorat numărul familiilor care beneficiază de ajutor în perioada rece a anului

Aproximativ 100.935 de familii beneficiază, în acest an, de ajutorul pentru perioada rece. În timp ce anul trecut, au beneficiat de acest ajutor 110 mii de familii. Aceste date sunt indicate în dările de seamă privind plata ajutorului social și plata ajutorului pentru perioada rece a anului.

Amintim că acest ajutor presupune că persoanele care au venituri mici primesc 250 de lei lunar, în perioada rece a anului: noiembrie-martie. Plata prestațiilor o primește unul din membrii familiei, iar beneficiarul este toată familia.

Pentru a beneficia de acest ajutor, membrii familiilor trebuie să depună o singură cerere la asistentul social din primăria localităţii sale. În baza datelor declarate de familie în cerere, direcţia/secţia raională asistenţă socială şi protecţie a familiei, decide ulterior asupra dreptului familiei de a beneficia de ajutor social și/sau de ajutor pentru perioada rece a anului. Ajutorul pentru perioada rece a anului a fost introdus din ianuarie 2011.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *