Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ruslan Codreanu a semnat cererea…

Ruslan Codreanu a semnat cererea de demisie din funcție a șefului Spitalului Clinic Municipal, Iurie Dondiuc

Șeful Spitalului Clinic Municipal nr.1 (SCM), Iurie Dondiuc, și-a dat demisia. Potrivit primarului Ruslan Codreanu, cererea de demisie a fost deja semnată.

Iurie Dondiuc nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii, iar specialistul în relații publice și comunicare a SMC, Andrei Guțu, a declarat că nu ne poate oferi informații pentru că nu este la curent cu demisia lui Dondiuc.

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a dispus la 26 octombrie curent crearea unui grup de lucru privind examinarea unei sesizări a colectivului medicilor din cadrul IMS „Spitalul Clinic Municipal Nr.1″, în privința acțiunilor conducerii instituției. O Comisie de Control a fost creată și la nivelul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Silvia Radu a scris acum câteva zile pe pagina sa de Facebook că a primit mai multe plângeri de la pacienți și personalul medical care activează în cadrul spitalului.

Pe 30 martie curent, Iurie Dondiuc a fost demis din funcție de către fostul primar interimar Silvia Radu din cauza „controlului slab asupra activității subdiviziunilor spitalului”. Ulterior, în luna mai, Dondiuc a fost restabilit în funcție de Judecătoria Chișinău.