Rosselkhoznadzor atenționează ANSA asupra unor livrări de fructe infectate

Serviciul federal rus de supraveghere veterinară și fitosanitară a expediat o scrisoare Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) prin care avertizează  R. Moldova despre faptul că partea rusă poate aplica măsuri de sistare a exportului, în cazul nerespectării cerințelor fitosanitare la exportul produselor vegetale.

Potrivit unui comunicat al ANSA din 24 octombrie 2018, Rosselkhoznadzor își exprimă îngrijorarea în legătură cu livrările din R. Moldova în Federația Rusă a fructelor infectate cu „putregaiul brun monilioz al fructelor”. Producătorii sunt atenționați și despre cazurile de depistare în loturile exportate a moliei orientale a fructelor, care la fel prezintă risc fitosanitar pentru Federația Rusă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *