Rosselhoznadzor a interzis importul în Rusia a 20 de tone de mere din R. Moldova

20 de tone de mere proaspete din Republica Moldova, destinate exportului în Federația Rusă, au fost returnate de la frontiera de stat a Federației Ruse din regiunea Kursk.

Într-un comunicat publicat pe 5 martie, Serviciul Fitosanitar rus Rosselhoznadzor precizează că la efectuarea controlului fitosanitar ar fi fost constatate disrepanțe între informațiile indicate în certificatul fitosanitar al produselor, pe etichetele produselor, dar și în documentele de transportare a lotului de fructe. În concluzie, Rosselhoznadzor a decis să interzică importul lotului celor 20 de tone de mere pe teritoriul Rusiei.

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, s-a lăudat de nenumărate ori cu reușitele sale în deblocarea exportului spre Rusia. Totuși, pe parcursul anilor 2017 și 2018 au fost înregistrate mai multe cazuri în care Federația Rusă a interzis importul de fructe din R. Moldova din mai multe motive.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *