Principală  —  Ştiri  —  Social   —   România va renova alte 85…

România va renova alte 85 de grădinițe din R. Moldova

Până la sfârșitul acestui an, România va aloca trei milioane de euro pentru renovarea a încă 85 de grădinițe în R. Moldova, pe lângă cele 23 de milioane deja alocate, din care au fost îmbunătățite condițiile de trai din 832 de grădinițe.

Potrivit ambasadorului român la Chișinău, Daniel Ioniță, acestea se înscriu în șirul de proiecte strategice din domeniul Educație pe care le implementează autoritățile de la București în țara noastră.

Una din două grădinițe din R. Moldova este renovată cu bani oferiți de Guvernul României. Au fost alocate până acum granturi în valoare de 23 de milioane. Recent, Guvernul României a luat decizia să suplimenteze până la sfârșitul anului curent suma respectivă cu încă trei milioane. Deci, avem în continuare în plan un număr de alte 85 de grădinițe. Evident, ne-am dori să facem mai mult, însă pentru aceasta trebuie să avem răbdare și trebuie să lucrăm în parteneriat cu autoritățile din R. Moldova”, a menționat diplomatul român, în cadrul unui interviu oferit postului de televiziune TVR Moldova.