Principală  —  Ştiri  —  Social   —   România va dona R. Moldova…

România va dona R. Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor

România va dona R. Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor, donația urmând să fie concretizată în cadrul ședinței în format restrâns a guvernelor celor două țări, care se va desfășura joi, la Piatra Neamț, a anunțat premierul României, Sorin Grindeanu, notează agerpres.ro

„Sunt lucruri concrete pe care le vom decide în ședința noastră comună de mâine, de la Piatra Neamț. Unul dintre ele este cel legat de donația pe care România o face către R. Moldova — cele 96 de microbuze destinate transportului elevilor”, a declarat Grindeanu miercuri. Potrivit șefului Executivului României, această donație este o continuare a unui program din anii anteriori.

„În anii trecuți, noi am mai donat 100 de microbuze, dacă vorbim de acest subiect. Relația dintre România și R. Moldova e o relație specială, având în vedere rădăcinile comune istorice și așteptările pe care societatea și din România și din R. Moldova le au. De aceea, o considerăm o (…) ședință extrem de importantă”, a mai spus Grindeanu.

La rândul său, vicepremierul României, Sevil Shhaideh a afirmat că donația a fost agreată în baza schimburilor de scrisori între Guvernele României și R. Moldova.

„În cadrul ședinței de mâine, de la Piatra Neamț, vom agrea și lista localităților unde aceste microbuze vor merge. (…) Ele sunt deja achiziționate, sunt pregătite, mai urmează doar să le transportăm către Chișinău. Deci, sperăm că în maxim trei săptămâni aceste microbuze să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, unde vom face donația efectivă către Guvernul R. Moldova”, a arătat Sevil Shhaideh.

Tot astăzi, la ședința Guvernului R. Moldova, premierul Pavel Filip a vorbit despre deplasarea la Piatra Neamț. „Vom discuta subiectele de interes comun. Vrem o relație cât mai bună cu vecinii noștri. Avem foarte multe proiecte comune prin care România ne ajută, pornind de la grădinițe, investiții pentru restaurarea patrimoniului cultural, împrumutul rambursabil și cel nerambursabil, etc.”, a menționat Filip.