Regulile de aflare în zona de frontieră, tot mai des ignorate

În cele trei luni ale verii, 250 de persoane, implicate în 147 de cazuri de încălcare a regimului zonei de frontieră, au fost amendate de către angajații Poliției de Frontieră. Comparativ cu aceiași perioadă a anului precedent, numărul contravenienților a crescut cu circa 8 % (în 2015: 135 caz. și 231 pers.).

Din numărul total al persoanelor care au sfidat legislația frontalieră în perioada estivală curentă, cele mai multe (192 pers.) au ignorat regulile de aflare în zona de frontieră, 20 de persoane au fost prinse în timp ce pescuiau ilegal în apele de frontieră, iar 26 de inși cercetați pentru neînștiințarea prealabilă sau nedeținerea acordului polițiștilor de frontieră de realizare a activităților de pășunat și lucrări agricole în zonă, cât și alte 12 acțiuni ilicite.

În doar prima săptămână a lunii septembrie a.c., 44 de persoane au fost documentate pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, în majoritate au neglijat regulile de intrare și ședere în zonă (odihnă, motiv nejustificat) fiind înregistrat un număr de 41 de persoane.

Ținând cont că suntem în perioada când s-a dat startul lucrărilor agricole: strângerea roadei și transportul culturilor, prelucrarea pământului etc., Poliția de Frontieră solicită ca populația locală să manifeste o atitudine conștiincioasă față de regulile existente la frontieră.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *