Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reguli noi de susținere a…

Reguli noi de susținere a examenului pentru obținerea permisului de conducere

Începând de mâine, 13 august 2015, vor fi introduse reguli noi privind procedura de examinare şi documentare cu permis de conducere.

Având în vedere faptul că, în timpul susținerii probei practice a examenului auto, mulți candidați se simt nesiguri, aflându-se pentru prima dată la volanul unui automobil necunoscut, ÎS „Registru” informează că va oferi acestora posibilitatea de a se adapta la particularitățile vehiculelor utilizate pentru examinare. „Candidatul va putea parcurge o distanță de circa 100 de metri la fiecare schimbare a vehiculului în procesul examinării, fără a fi penalizat. Încălcările şi greşelile comise pe parcursul conducerii de probă nu vor fi luate în calcul la evaluarea finală a rezultatelor examinării. Conducerea de probă la examinare se acordă atât în cazul utilizării autovehiculelor ÎS „Registru”, cât şi a automobilelor școlilor auto”, se menționează în comunicatul ÎS CRIS „Registru” făcut public astăzi.

O altă modificare prevede că persoanele care deţin permis de conducere cu menţiunea dreptului de a conduce autovehicule cu cutie de viteze automată, pot obține excluderea acestei mențiuni, în cazul susținerii probei practice pe un autovehicul cu cutie de viteze mecanică.