Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Regim sporit de patrulare pe…

Regim sporit de patrulare pe traseele naționale în perioada sărbătorilor

Poliția va intensifica regimul de patrulare pe toate traseele din țară pentru a asigura ordinea publică și securitatea circulației rutiere în perioada sărbătorilor de iarnă. IGP a nunță că până la mijlocul lunii ianuarie, poliția va activa în regim sporit, vor fi dublate itineralele și echipele de patrulare, de asemenea va fi mărit numărul echipelor mobile.

Poliţiştii de patrulare vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens.

În această perioadă, INP recomandă șofatul cu prudență, evitarea consumului de alcool la volan și a altercațiilor, supravegherea copiilor, a locuințelor și a bunurilor personale.  În orele nocturne, cetățenii sunt îndemnați  să se ferească de locurile slab iluminate, să nu afişeze obiectele de valoare, să evite violenţele de pe stradă şi să se deplaseze prin locurile aglomerate, unde sunt şi poliţişti. INP recomandă ca automobilele să nu fie lăsate fără supraveghere, în special pe timp de noapte. Dacă, însă, nu există altă soluţie, proprietarul maşinii trebuie să se asigure că nu a lăsat niciun lucru de valoare în salon.

De asemenea, inspectorii de patrulare voi informa cetățenii despre măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni.

Polițiștii de patrulare recomandă părinților să supravegheze copii. Riscul ca minorii să comită infracţiuni sau să devidă victimele infractorilor creşte în această perioadă.

În situații de urgență cetățenii sunt rugați să apeleze 112 .

Foto: igp.gov.md