Recomandările poliției în preajma Sărbatorilor de Paști

Având în vedere fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice în perioada Sărbătorilor de Paști, reprezentanții organelor de drept vin cu recomandări pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

 Pentru Sărbători de Paști în siguranță:

– aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate;

– nu lăsați nesupravegheați copiii;

– nu răspundeți la provocări cu violență, încercați să evitați conflictele;

– pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat polițist ori sunați la apelul unic de urgență -112, suntem la datorie!

Protejați-vă locuința și mașina!

Spărgătorii pot profita de neglijenţa în ceea ce priveşte siguranţa locuinței. Un plus de interes în protecţia bunurilor vă va scuti de neplăceri.

În cazul în care plecaţi de acasă, încuiaţi toate uşile şi geamurile (chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute).

Nu anunţaţi plecarea de acasă, prin postări pe site-urile de socializare! Pregătirile pentru deplasare trebuie să fie făcute cât mai discret.

Pentru confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu și la destinație e bine să ţineţi cont de următoarele recomandări:

Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului! Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!

Dacă traseul este mai lung, e bine să căutaţi popasurile special amenajate în acest sens!

Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul pe drum! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!

Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia!

Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Evitați, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Peste două mii de polițiști din structurile de ordine publică, echipaje a Batalionului de patrulare și acționare operativă, agenți de patrulare vor desfășura acțiuni preventive în zona lăcașurilor de cult, unde se vor organiza slujbe religioase.  

De asemenea, efective ale polițiștilor de patrulare  vor acționa pe drumurile publice pentru asigurarea fluidității traficului, fiind prezenți pe drumurile naționale pentru a se asigura că fiecare persoană  petrece în siguranță sărbătorile  și beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

Foto antet: poliție.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *