Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Recomandări privind traversarea frontierei cu…

Recomandări privind traversarea frontierei cu România, în perioada sezonului estival

Având în vedere că, în perioada sezonului estival, numărul celor care tranzitează punctele de trecere ale frontierei cu R. Moldova este posibil să crească, Ambasada României în R. Moldova vine cu următoarele recomandări:

– Accesarea site-ului oficial al Poliției de Frontieră Române, www.politiadefrontiera.ro, privind recomandările acestei instituții cu privire la condițiile de călătorie, procedura și actele necesare traversării frontierei cu România.

– Verificarea pe site-ul www.politiadefrontiera.ro a timpilor medii de așteptare la punctele de trecere a frontierei cu România.Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

– Folosirea pentru tranzitarea frontierei a tuturor punctelor de trecere, pentru a preveni creșterea timpilor de așteptare.

Reamintim că punctele de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România sunt următoarele: Lipcani – Rădăuți Prut (rutier); Costești – Stânca (rutier); Sculeni – Sculeni (rutier); Ungheni – Ungheni (feroviar); Leușeni – Albița (rutier); Cahul – Oancea (rutier); Giurgiulești – Galați (rutier).