Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reacția PDM după ce deputatul…

Reacția PDM după ce deputatul Sergiu Sîrbu a fost agresat

Partidul Democrat a publicat un comunicat de presă în care precizează că își exprimă indignarea față de agresarea vicepreședintelui PDM, Sergiu Sîrbu, care a fost internat în spital. Totodată, democrați fac aluzie că reprezentanții Blocului ACUM s-ar face vinovați de acest incident.

Update: Activistul care l-a agresat pe deputatul Sîrbu, reținut. Poliția a inițiat o cauză penală

„Considerăm că acest act josnic a fost posibil în condiţiile în care Blocul ACUM şi-a început activitatea parlamentară utilizând şi încurajând în mod deschis violenţa de limbaj în politică şi acțiunile agresive. Mai mult, Blocul ACUM l-a folosit astăzi pe interlopul Grigorciuc pe post de mercenar la aşa-zisul protest din faţa Parlamentului, încurajând şi susţinând manifestările extremiste pe care acesta le-a promovat. Acest comportament nu are nici o legătură cu valorile europene pe care reprezentanţii formaţiunii politice susţin că le promovează”, se preciează în comunicatul PDM.

În acest context, democrații solicită Blocului ACUM să denunțe public comportamentul lui Pavel Grigorciuc.

Deputatul Sergiu Sîrbu a fost internat în spital după ce ar fi fost bătut de activistul civic Pavel Grigorciuc, fost membru PCRM. Incidentul a avut loc imediat după ședința Parlamentului.

Pavel Grigorciuc a publicat pe Facebook o postare în care recunoaște că l-a pălmuit pe Sergiu Sârbu, după ce deputatul l-ar fi insultat. Grigorciuc susține însă că i-a dat doar o palmă lui Sergiu Sîrbu, asta deși soția deputatului ne-a comunicat că acesta se află în stare gravă la spital.