Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reacția Ministerului Sănătății la cazul…

Reacția Ministerului Sănătății la cazul femeii lăsate singură la naștere

Cu câteva zile în urmă, presa a scris despe cazul unei femei din satul Călugăr, raionul Fălești, care ar fi fost lăsată, timp de trei ore singură, să-și nască pruncul mort într-un salon al maternității din municipiul Bălți. În urma acestei informații, Ministerul Sănătății a venit cu o reacție oficială și a anunțat că a inițiat o anchetă internă, imediat după ce femeia a reclamat această situație.

„Ministerul Sănătății a audiat echipa medicală care a examinat femeia în ziua spitalizării. Este vorba despre medicul obstetrician–ginecolog, medicul anesteziolog și moașa, care au constatat decesul fătului în urma investigațiilor medicale.

Ginecologul recunoaște că nu a reușit să asiste la extragerea fătului, din cauza nașterii rapide provocată de medicație. În același timp, medicul susține că a monitorizat non-stop gravida și a asistat la procesul de secționare a cordonului și extragerea placentei.

Precizăm că ancheta demarată este în desfășurare. Ministerul Sănătății va sesiza organele de anchetă penală, dacă va constata că echipa medicală nu a acordat gravidei asistența medicală necesară în timpul travaliului și la naștere.

O asemenea atitudine din partea lucrătorilor medicali este inacceptabilă și trebuie sancționată potrivit legii”, susțin reprezentanții Ministerului.

Sursa foto: mednews.md