Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Punctul de trecere de tip…

Punctul de trecere de tip debarcader Cosăuţi-Iampoli rămâne închis

La frontieră cu Ucraina, rămâne sistată activitatea punctului de trecere de tip debarcader Cosăuţi-Iampoli, urmare a formării podurilor de gheaţă pe râul Nistru, informează printr-un comunicat de presă, Poliţia de Frontieră. Activitatea punctului a fost sistată pe data de 3 ianuarie şi va fi reluată când se vor îmbunătăţi condiţiile meteo.

La frontieră cu România, toate punctele de trecere sunt funcţionale. Deși este înregistrată o creștere ușoară a traficului atât al persoanelor, cât și al mijloacelor de transport, punctele de trecere activează în regim normal.
În punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, se atestă o creștere ușoară a fluxului de persoane şi mijloace de transport. În special, se estimează creşteri ale traficului în punctele de trecere situate la frontiera cu România, pe direcția ieșire din R.Moldova.

Pentru a evita formarea rândurilor de persoane şi transport, precum şi pentru a reduce timpul de aşteptare la controlul de frontieră, încă de la 16 decembrie 2015, polițiștii de frontieră activează după un regim special.