(VIDEO) Protest neobișnuit: “Morții” care au mers să voteze

Zeci de ”zombie” au ieșit astăzi din Cimitirul central din Chișinău, pentru a se îndrepta către secțiile de votare. Este vorba despre un protest mai puțin obișnuit, organizat de cinci tineri mobilizați pe Internet, care se declară deranjați de prezența în listele electorale a numelor de persoane demult decedate.

Sursa Video: www.ZdG.md

Sâmbătă, 29 octombrie, de Ziua Tăcerii, cu numai o zi înaintea alegerilor prezidențiale, mai mulți ”alegători morți” au ieșit din locurile lor de odihnă din Cimitirul central și alte cimitire. ”Zombie” spun că apreciază gestul CRIS Registru și cel al Comisiei Electorale Centrale de a le permite să se regăsească în listele de vot, iar astfel să se simtă importanți.

După un schimb de păreri despre situația politică din țară și pasivitatea tinerilor în a ieși la urnele de vot, cu certificate de deces și de exhumare în mâini, în loc de buletine de identitate, pe muzică de fanfară, așa-zișii ”zombie” au pornit chiar din fața cimitirului, către secțiile de votare.

Potrivit organizatorilor, ideea protestului-pamflet a apărut după ce au constatat că în ultimii zece ani numărul alegătorilor a crescut cu aproape un milion de persoane. Asta, în opinia manifestanților, denotă o tentativă evidentă de fraudare a alegerilor prezidențiale, lucru inacceptabil într-un state democratic de drept.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivan cel groaznic

    Cest subiect fuse pus in atentie de acu o luna – mortii cari voteaza !
    Nu sa vazut nici una de reactie pe tema asta. Adik la tot lumea konvine sa voteze mortii… sa se adune acolea , niscaiva sheva … di voturi …
    Dodon e primu cari fashi ashe ceva … Mancurtul adus di afara, pi bani furati di la noi … ca sa ne termine …!
    Vreti sa murim, … votati pi Dodon, shi numai alti intrebari shi pretenti !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *