Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Protest la vama Leușeni după…

Protest la vama Leușeni după ce ANTA a sancționat mai mulți transportatori de pasageri

Foto: Facebook/Dumitru Alaiba

Un grup de transportatori de pasageri au blocat accesul spre punctul de trecere Leușeni în dimineața zilei de 18 martie, după ce Agenţia Naţională de Transport Auto (ANTA) a efectuat verificări în trei puncte de trecere a frontierei din Sculeni, Leușeni și Costești.

Despre acest incident au fost informați reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare și Inspectoratului de Poliție Hâncești. Potrivit lui Badea Vladimir, ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliției Hâncești, după efectuarea controlului de către ANTA, în semn de protest, un grup de transportatori de pasageri au blocat timp de două ore accesul spre punctul de trecere Leușeni.

Acțiunea protestatarilor vine după ce la 17 martie, în urma controalelor efectuate în cele trei puncte de trecere a frontierei au fost sancționați 17 conducători auto care au încălcat regulamentul cu privire la transport de pasageri. Șoferii sancționați urmează să achite o amendă de până la 12 500 lei, iar plăcuțele de înmatriculare au fost ridicate pe un termen de 6 luni.

Conform datelor oferite de Serviciul Vamal, acțiuni de control au fost desfășurate și săptămâna trecută în punctele de trecere a frontierei Cahul, Vulcănești și Giurgiulești, acolo au fost amendați 15 transportatori.

Foto: Facebook/Dumitru Alaiba