Protest la vama Leușeni după ce ANTA a sancționat mai mulți transportatori de pasageri

Un grup de transportatori de pasageri au blocat accesul spre punctul de trecere Leușeni în dimineața zilei de 18 martie, după ce Agenţia Naţională de Transport Auto (ANTA) a efectuat verificări în trei puncte de trecere a frontierei din Sculeni, Leușeni și Costești.

Despre acest incident au fost informați reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare și Inspectoratului de Poliție Hâncești. Potrivit lui Badea Vladimir, ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliției Hâncești, după efectuarea controlului de către ANTA, în semn de protest, un grup de transportatori de pasageri au blocat timp de două ore accesul spre punctul de trecere Leușeni.

Acțiunea protestatarilor vine după ce la 17 martie, în urma controalelor efectuate în cele trei puncte de trecere a frontierei au fost sancționați 17 conducători auto care au încălcat regulamentul cu privire la transport de pasageri. Șoferii sancționați urmează să achite o amendă de până la 12 500 lei, iar plăcuțele de înmatriculare au fost ridicate pe un termen de 6 luni.

Conform datelor oferite de Serviciul Vamal, acțiuni de control au fost desfășurate și săptămâna trecută în punctele de trecere a frontierei Cahul, Vulcănești și Giurgiulești, acolo au fost amendați 15 transportatori.

Foto: Facebook/Dumitru Alaiba

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *