Promulgare sau suspendare: Codul Serviciilor Media Audiovizuale, retransmis președintelui Igor Dodon

Codul Serviciilor Media Audiovizuale a fost retransmis astăzi, 14 noiembrie,  spre promulgare președintelui Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de speakerul Parlamentului, Andrian Candu, pe pagina sa de Facebook.

Deputații și-au menținut la ședința din 8 noiembrie, votul pentru aprobarea noului Cod al serviciilor media audiovizuale, respins anterior de șeful statului.

Potrivit art. 93 (2) din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea.

În cazul în care Igor Dodon va refuza să promulge Codul serviciilor media audiovizuale, acesta riscă să fie suspendat  din funcție pentru a cincea oară. De fiecare dată, documentele au fost semnate de preşedintele parlamentului, Andrian Candu.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    O ORĂ DODON!

    Monstrul mancurt și idiot Dodon nu poate ceda, deoarece ar arăta slăbiciune susținătorilor săi, debili. Deci este absolut previzibil, că va fi suspendat pentru a cincea oară! Prezervativul de rezervă Adrian Candu zâmbește de parcă cumătrul Plahotniuk la uns deja cu vaselină să fie o oră Dodon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *