„Promovarea Uniunii Europene în școlile din R. Moldova”

Proiectul „Promovarea Uniunii Europene în școlile din R. Moldova” va fi lansat la 20 ianuarie 2015, ora 10:00, în sala de conferințe a agenției de presă Info-Prim Neo.

Scopul proiectului „Promovarea Uniunii Europene în școlile din R. Moldova” este de a informa și familiariza copiii și tinerii din țară cu privire la instituțiile, misiunea și valorile Uniunii Europene. În cadrul conferinței vor fi prezentate obiectivele proiectului, planul de acțiuni pentru perioada următoare și va fi lansat Ghidul profesorilor privind organizarea activităților social-educative de promovare a Uniunii Europene în școlile din Moldova.

Proiectul este susținut financiar de FHI 360 și urmează a fi implementat în toate raioanele din țară, un rol important în acest sens revenind „Săptămânilor Uniunii Europene în școlile din R. Moldova”, care vor fi organizate în perioada 9-27 martie 2015. Pe parcursul acestei perioade vor fi desfășurate activități de instruire și familiarizare a elevilor cu noțiunile de bază ce țin de Uniunea Europeană.

La fel, antrenați în procesul de promovare a UE în rândul tinerilor vor fi lucrătorii de tineret din cadrul Centrelor prietenoase tinerilor. Prestatorii de servicii publice împreună cu specialiștii de tineret vor organiza activități neformale și festive în comunitățile lor. În altă ordine de idei, copiii și tinerii vor putea să împărtășească cunoștințele despre UE atât cu profesorii sau funcționarii publici de la ei din comunitate, cât și cu prietenii, rudele și părinții.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *