Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Proiectul de fotografie „Ochii străzii”

Proiectul de fotografie „Ochii străzii”

La 29 iunie, ora 19:00, în incinta Complexului arhitectural Casa Zemstvei din Chişinău, va avea loc expoziția fotografică cu genericul „Ochii străzii” organizată de Caritas Moldova și voluntarul Alfonso Garcia Marcos (un asistent social profesional și tehnician), în parteneriat cu ADVIT și Asociaţia Tinerilor Artiști Oberliht.

Expoziţia este concepută ca o selecţie de 150 de fotografii, realizate de către oameni ai străzii în care au fost surprinse trăirile și viața/existența lor, de la o zi la alta. „Această expoziţie este dedicată omului mai puţin cunoscut de lângă noi, pe care poate nu îl observăm, dar care el însăși a surprins momente inedite ale vieţii lui și o prezintă tuturor. Nu este o expoziţie de fotografie de news, ci una cu puternică amprentă socială, imaginile fiind opera personală a oamenilor ai străzii”, susțin organizatorii evenimentului.

„Ochii străzii” este rezultatul beneficiarilor Căminului de noapte „Sfântul Ștefan” din Stăuceni și beneficiarii Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil care au fost împuterniciți să devină principalii actori ai acestui proiect. Astfel, având oportunitatea de a fi creativi, ei prezintă viața lor prin obiectivul camerei de fotografiat.

Expoziția de fotografii poate fi văzută în perioada 29 iunie – 18 iulie curent.