(VIDEO) Profesorii au întârziat la protest

Un grup de profesori au ajuns, acum, în fața clădirii Guvernului. Oamenii strigă: „Vrem salarii decente”; „Salvați Educația”. Protestatarii poartă și un afiș al Federației Sindicale a Educației și Științei din R. Moldova.

Sursa Video: www.ZdG.md

Amintim că, cu câteva minute în urmă, contactați de ZdG, cei de la Federația Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei din R. Moldova ne-au spus că toți sunt acum în ședință care va dura nu mai puțin de trei ore. „Noi înțelegem că astăzi urma să fie un protest în fața Guvernului, dar acum toți sunt în ședință și nu știu nimic”, a declarat secretara, sistând convorbirea.

La 27 decembrie 2016, Consiliul General al Federației Sindicale a Educației și Științei din R. Moldova a decis să declanșeze în perioada 17-20 ianuarie 2017 o acțiune de protest în fața Guvernului și Parlamentului R. Moldova. Decizia a fost luată în contextul nemulțumirilor profesorilor, salariul cărora a rămas neschimbat din 2014, plasându-se sub nivelul minim de existență. Sindicaliștii au aprobat și o petiție, care a fost trimisă la adresa Guvernului și Parlamentului R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Mihai

    Cum a ramas neschimbat din 2014 daca in septembrie a fost majorat cu 8,6%. Aceste majorari vor continua treptat, dar ei vor acum si cu 50%.

  2. S.Ghincolov.

    “Generozitatea” guvernantilor si cedarile de “urgenta”este o dovada-n plus,ca protestele pedagogilor au fost regizate cap-coada.Ce am reusit ? NEGOCIERI ? BLA-BLA-BLA ! Nu vom reusi,nu vom capata nici un sfant,pana nu vom debarca liderii sindicali cu mentalitate bolsevika.In situatia cand”maina pe maina spala bla-bla-bla vor perpetua.Prim pas pentru debarasarea de ivanovi e sa achitam cotizatiile de membru de sindicat din ‘portofel’ si nu prin retineri din salariu ca impozit pe venit care asigura comoditatea liderilor de a lupta pentru majorarile noastre de salariu.Mai multa COMBATIVITATE si mai putina COMODITATE ! Deci… Ramane-m pe BARICADE !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *