Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Procuratura Generală, sesizată de un…

Procuratura Generală, sesizată de un deputat în privința Companiei „Teleradio Moldova”

Lilian Carp, deputat din Blocul ACUM, a depus o sesizare la Procuratura Generală prin care solicită să se ancheteze felul în care a fost aleasă paza la Compania de Stat „Teleradio Moldova”. Potrivit lui Carp, responsabilii de licitație au favorizat un anumit agent economic.

Din informațiile prezentate de Carp în sesizare, acum un an, compania a organizat o licitație pentru contractarea unor servicii de pază.

„Termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit până la 20 decembrie. Din cauza unor erori, concursul a fost repetat la 21 decembrie 2018, apoi la 9 ianuarie 2019, iar în urma desfășurării procedurilor de achiziție a fost desemnat câștigător Î.S Detașamentul de Pază Paramilitară”, se arată în sesizare.

Deputatul consideră că caietul de sarcini ar fi fost elaborat pentru a favoriza un anumit agent economic. O condiție suplimentară indică ca numărul de angajați ai întreprinderii câștigătoare să nu fie mai mic de 200 de unități. Asta, deși, susține Carp, Compania „Teleradio Moldova” ar avea nevoie de până la zece oameni pentru a asigura paza instituției.

foto: Lilian Carp

Astfel, deputatul îi cere procurorului general interimar Dumitru Robu, să ancheteze acest caz.