Principatul Monaco va oferi 10 mii de euro pentru restabilirea patrimoniului Grădinii Botanice

Principatul de Monaco va oferi în câteva tranșe 10 mii de euro pentru restabilirea patrimoniului Grădinii Botanice, care a fost afectat în proporție de 80% în urma ninsorilor abundente şi vântului puternic de la mijlocul lunii aprilie 2017.

Premierul Pavel Filip a declarat în deschiderea ședinței Guvernului că a fost informat despre această intenție din partea Prințului Albert al II-lea de Monaco, care ne-a vizitat țara în luna mai 2017. În cadrul vizitei oficiale la Chișinău, Prințul Albert și ministerul Mediului au semnat un memorandum prin intermediul căruia vor fi inițiate mai multe proiecte de mediu.

Pe lângă ajutorul de 10 mii de euro, Principatul Monaco va oferi țării noastre și 240 de mii de euro pentru conservarea și sporirea fertilității solului din Parcul Național Orhei.

Principele Albert II de Monaco și-a exprimat anterior intenţia de elaborarea a 10 Planuri de conservare pentru 10 specii de păsări din Zonele Ramsar incluse în Cartea Roşie.

Foto: Sputnik.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *