Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Primul angajat vamal dat afară…

Primul angajat vamal dat afară de noul șef al Vămilor. Urmează și alte concedieri

customs.gov.md

Primul colaborator vamal a fost eliberat din serviciu pentru atitudine iresponsabilă față de exercitarea obligațiilor de serviciu, a prevederilor Fișei de post și a Codului de Conduită. Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, numit în funcție la 18 martie curent, a declarat că urmează și alte concedieri.

Direcția securitate internă a Serviciului Vamal a realizat o anchetă de serviciu asupra unui caz recent, de depistare a mărfurilor transporatate ilegal peste frontiera de stat a Republicii Moldova, de către Echipele mobile Nord.

A fost stabilit, că unitatea de transport  de model „Mercedes 311” a traversat frontiera de stat prin postul vamal Ocnița 2, iar inspectorul vamal responsabil de control nu și-a exercitat atribuțiile de serviciu în conformitate cu prevederile legale. Prin acțiunile colaboratorului dat a fost posibilă introducerea fără achitarea taxelor vamale a unui lot comercial de bunuri și anume 44 ambalaje cu cafea, un set de mobilă și 3 unități de tehnică.

Ca rezultat al anchetei de serviciu, inspectorul superior al postului vamal Ocnița 2, din cadrul Biroului vamal Briceni a fost sancționat disciplinar și eliberat din serviciu.

Amintim că Directorul General al Serviciului Vamal din prima zi a numirii în funcție a menționat, că în VAMA Republicii Moldova trebuie să fie doar angajați integri, profesioniști, cinstiți și onești, iar cei ce nu se încadrează în aceste caracteristici nu se vor regăsi pe viitor în instituția dată.

Foto: customs.gov.md