Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Primele rezultate de laborator în…

Primele rezultate de laborator în cazul izbucnirii de BDA în or. Briceni

Ministerul Sănătății informează că primele rezultate de laborator de la pacienţii internaţi în urma izbucnirii de BDA în or. Briceni, indică asupra agentului cauzal Salmonella Enteritidis. Restul investigaţiilor sunt în proces de lucru, iar rezultatele acestora vor fi făcute publice pe parcurs. Menţionăm că numărul cazurilor de BDA înregistrat la grădiniţa de copii nr. 3 din or. Briceni a sporit până la 36 de pacienţi.

Dintre aceștia, 30 de bolnavi sunt internaţi IMSP “Spitalul Raional Briceni”, 6 pacienţi primesc tratament la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. Starea bolnavilor este de gravitate medie și ușoară.

Specialiștii Centrului de Sănătate publică Briceni în comun cu serviciul de asistență medicală primară au organizat complexul de măsuri pentru depistarea precoce activă a cazurilor de boală, în urma cărora s-au identificat cazurile suplimentare de BDA, Totodată, specialiştii oferă suport metodologic, informând personalul grădiniţei, părinţii şi copiii despre acordarea asistenţei medicale şi măsurile de prevenţie a BDA.

Amintim că pe 9 iulie curent, s-au înregistrat 27 de cazuri de BDA la grădiniţa de copii nr. 3 din or. Briceni, fapt în urma căruia activitatea grădiniţei a fost sistată pe perioada anchetei. Totodată, continuă activitățile de cercetare pentru depistarea sursei și factorilor de transmitere a bolii şi urmează să fie făcută publică odată cu rezultatele de laborator.