Primarul de Sculeni, despre accidentul, soldat cu decesul unui copil de nouă ani, în care a fost implicată mașina instituției

O minoră în vârstă de nouă ani din satul Blindești, raionul Ungheni a fost lovită mortal de către un automobil în timp ce se deplasa pe traseu cu bicicleta. Accidentul a avut loc la 19 septembrie, în jurul orei 15.10 pe traseul Chișinău-Ungheni-Sculeni. Mașina, de model Skoda Yeti, aparține Primăriei comunei Sculeni, iar la volan se afla șoferul instituției, în vârstă de 58 de ani.

Potrivit ofițerului de presă al IP Ungheni, Cristina Vicol,  minora a decedat până la sosirea medicilor. Șoferul a fost supus testului alcoolscopic cu aparatul „Drager” și s-a constatat că în aerul expirat, concentrația alcoolului este de 0,0 mg/l.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, fapt ce a provocat decesul unei persoane, iar conducătorul automobilului a fost reținut.

Contactat de ZdG, primarul comunei Sculeni, în componența căreia intră patru localități (Gherman, Blindești, Floreni și Sculeni), a confirmat că șoferul este angajat al Primăriei și că mașina implicată în accident este din dotarea administrației publice locale.

„Șoferul împreună cu viceprimarul au primit indicații de la mine ca să se deplaseze în municipiu Ungheni, în interes de serviciu. La zece minute după ce s-au pornit am primit un apel de la șofer, care mi-a raportat că s-a produs un accident rutier, că el a produs un accident rutier, a tamponat o fetiță cu bicicleta”, explică primarul comunei, Vasile Casian, care astăzi a fost audiat de poliție. Acesta precizează că traseul pe care s-a produs accidentul traversează localitatea și este unul de circulație internațională.

A fost un ghinion. Ambii erau în stare de șoc. Din spusele lor, așa cum mi-au explicat după ce m-am deplasat la fața locului, ei se deplasau în urma unui camion mare, camaz. Fetița se deplasa pe bicicletă pe acostament. Ea, probabil, auzea că în spate camionul, dar mașinica noastră ( a Primăriei – n.r.) e modernă, când se deplasează, motorul nici nu se aude. După ce camionul a depășit-o, ea, probabil nu s-a uitat în urmă și a virat brusc în stânga.. Șoferul nu a reușit să o evite impactul. E tot ce cunosc”, a menționat pentru ZdG primarul Vasile Casian.

Potrivit primarului, părinții fetiței ar munci peste hotare, în Polonia, iar aceasta se afla în grija bunicii. Primarul afirmă că autoritatea publică locală va acorda ajutor familiei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lilian 007

    După ce-au ucis fetița toromacii ăștea pot să inventeze orice trăsnăi! Sunt șofer și știu despre ce vorbesc. Când trecuse Comisia medicală această nenorocire de șofer?

  2. gubj

    deplasati-va la fatza locului si verificati statele de plata la primarie. Persoana , care se da drept soferul primariei- e elictricianul acestei institutii, in nici un caz soferul. Primaria Sculeni, nu are angajat sofer! Primarul minte cu nerusinare!! E un penal, avand foarte multe dosare penale in instanta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *