Primăria va relansa platforma online de colectare a problemelor cu care se confruntă chișinăuienii

Site-ul www.alerte.md  ar putea devine funcțional din nou, astfel încât cetățenii să poată raporta problemele responsabililor din cadrul întreprinderilor municipale, iar cei din urmă să intervină cât mai repede pentru a le rezolva.

„Voi semna un acord cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) ce ține de finanțarea alerte.md, ca să ușurăm activitatea dispeceratului municipal. Atunci când sunt situații de urgență, un număr de telefon nu face față la solicitările cetățenilor. Pentru mine e important nu doar ca cetățenii să raporteze problemele, cât faptul ca noi să avem o platformă de comunicare cu cetățenii, iar dacă se intervine de exemplu pe o porțiune de drum, chișinăuienii să fie informați”, a menționat primarul interimar în cadrul ședinței Primăriei.

Lansat în februarie 2011, poriectul www.alerte.md avea drept scop colectarea problemelor parvenite de la cetăţeni pe platforma on-line şi soluţionarea acestora de către serviciile Primăriei. Ulterior, municipalitatea a acceptat proiectul www.alerte.md  ca o metodă alternativă de depunere a sesizărilor şi petiţiilor, fiind organizate o serie de traininguri de utilizare a paltformei pentru funcţionarii instituţiiilor municipale.

Ulterior activitatea site-ului a fost stopată, deși cetățenii continuau să semnaleze problemele cu care se confruntă. Ruslan Codreanu a anunțat că până la 1 septembrie site-ul ar putea fi relansat, iar în acest scop ar pute a fi creată chiar și o aplicație.

„Am avut discuții cu colegii cu PNUD și compania de mentenanță a platformei respective. Pentru mentenanță nu e nevoie de mijloace financiare adiționale, iar pentru aplicație cred că nu va fi nevoie de o sumă mare”, a spus primarul interimar.

Ruslan Codreanu vrea să introducă și indicatorii de performanță pentru fiecare întreprindere. Astfel,  dacă problemele semnalate nu vor fi rezolvate într-o anumită perioadă de timp, întreprinderile municipale responsabile ar putea fi penalizate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *