Principală  —  IMPORTANTE   —   Prima declarație a „asistentului” Avocatei…

Prima declarație a „asistentului” Avocatei Poporului, după scandalul în care a fost implicat: „Probabil dânsa a vrut să piloteze la mine un model de reintegrare completă în societate, fără a face diferența”

Dumitru Godorog, cetățeanul care a fost surprins de mai multe ori, în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Avocata Poporului Natalia Moloșag, a vorbit pentru prima dată în public.

Într-un live făcut joi pe Facebook, Godorog a confirmat că a fost angajat în calitate de personal auxiliar în cadrul oficiului Avocatului Poporului, declarând că într-adevăr a fost condamnat pentru proxenetism în anul 2017, însă susține că și-a ispășit deja pedeapsa și are cazierul judiciar curat, iar Avocata Poporului Natalia Moloșag, care l-a și apărat în instanță, i-a oferit șansa de a se reintegra în societate.

În context, Godorog crede că angajarea sa în calitate de asistent al Avocatei Poporului nu știrbește imaginea instituției, iar demisia Nataliei Moloșag din această funcție este o „greșeală”.


Dumitru Godorog susține că în anul 2017 a fost condamnat pentru proxenetism la 4 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani, menționând că infracțiunea pe care a comis-o nu are nicio legătură cu proxenetismul. El spune că a fost condamnat pentru „videochat online”.

„Da, am fost condamnat. Am ispășit pedeapsa. Timp de trei ani nu am încălcat legea în niciun fel. Presa scrie proxenet – cândva poate am greșit cu ceva, dar niciodată nu am fost proxenet. Nu am practicat această meserie. Da, a fost videochat online și atât. Asta nu înseamnă proxenetism (…) Da, am fost închis pe o perioadă de 6 luni. Dar nu am stat la închisoare 4 ani. Am primit o pedeapsă cu suspendare condiționată”, a menționat Godorog.

Astfel, Godorog afirmă că și-a ispășit pedeapsa și că acum are cazierul curat, iar Avocata Poporului, Natalia Moloșag, care l-a apărat în instanța de judecată, i-a oferit dreptul de a se reintegra în societate oferindu-i o funcție auxiliară pe lângă Avocatul Poporului.

„Legea spune că orice persoană care are antecedente penale nestinse nu poate fi angajată (…) Prețul pe care probabil o să-l plătească doamna Natalia este demisia. Prețul pentru ce? Doamna Natalia este o luptătoare pentru dreptate. Nu este prima dată când are probleme cu presa. Dânsa mi-a acordat o șansă. Nu cred că ea a încălcat vreo lege. Nu cred că prezența mea a afectat imaginea Oficiului Poporului. Nu cred că ea merită demisia. Știu că opoziția încearcă să folosească situația pentru a se răzbuna pe partidul care acum e la guvernare. Dar nu este corect. Ea nu a fost aleasă prin cumătrism, a fost aleasă pentru că a meritat asta. Nu văd o încălcare de lege. Dânsa nu a încălcat nicio lege. Dânsa mi-a acordat o șansă. Dânsa a cerut ajutorul, eu i-am oferit ajutorul. (…) Persoanele care au avut probleme cu legea cândva au dreptul la reintegrarea completă în societate. (…) am fost condamnat după părerea mea pentru o nimica toată (…) Eu nu am avut acces la nicio informație (din cadrul Oficiului Avocatului Poporului, n.r.), eu pur și simplu am fost prezent și atât (…) Sper că doamna Natalia nu-și dă demisia pentru că vina posibil e numai a mea pentru că probabil dânsa a vrut să piloteze la mine un model de reintegrare completă în societate fără a face diferența”, a declarat Dumitru Godorog.

Natalia Moloșag a anunțat joi, 2 decembrie, că și-a depus la Parlament demisia din funcția de Avocată a Poporului. Decizia vine după ce Natalia Moloșag a fost surprinsă de mai multe ori, în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un cetățean pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism în anul 2017 la 4 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani.

În apărarea sa,  Natalia Moloșag, a declarat că doar l-a ajutat pe clientul său să se reîncadreze în societate, oferindu-i un post de muncă temporar în cadrul oficiului în calitate de șofer, agent de pază, dar și alte funcții auxiliare.

Avocatul Poporului pentru drepturile copiilor și un grup de actuali și foști angajați ai Oficiului Avocatului Poporului califică declarațiile făcute miercuri, 1 decembrie, de actuala Avocată a Poporului Natalia Moloșag care a acuzat mai multe nereguli în cadrul instituției, declarând și că la preluarea mandatului nu a primit suport din partea colegilor din cadrul Oficiului, drept denigratoare. Într-o declarație comună publicată pe site-ul Ombudsman-ului aceștia menționează că „resping hotărât aceste învinuiri, pe care le consideră neîntemeiate și gratuite”.