Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Prim-ministrul, despre protestul transportatorilor: „Suntem…

Prim-ministrul, despre protestul transportatorilor: „Suntem o țară săracă; Majorarea tarifelor nu se face așa cum cred unii”

Tarifele pentru călătoriile cu transportul public vor fi majorate numai după ce transportatorii vor îndeplini condițiile anunțate de Ministerul Economiei și Infrastructurii. Astfel a comentat premierul Maia Sandu protestul conducătorilor auto care cer majorarea tarifelor.

„Mă mir de ce până astăzi nu i-am văzut să protesteze, când regimul oligarhic le interzicea să lucreze în anumite zile, când la Chișinău erau proteste. Nu i-am văut să ceară prin proteste creșterea tarifelor. Acum când oamenii cu venituri mai mici au reușit să contribuie la debarcarea regimului oligarhic, ei cer majorarea tarifelor (…) Suntem o țară țăracă. Aprobarea majorării tarifelor nu se face așa cum cred unii reprezentanți ai transportatorilor”, a declarat Maia Sandu.

Mai multe microbuze au staționat astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în semn de protest față de neajustarea de către Ministerul Economiei și Infrastructurii a tarifelor pentru serviciile regulate de transport rutier de persoane în trafic raional și internațional.

Într-un comunicat de presă, MEI menționează că discuții despre majorări de tarife pot exista doar după ce șoferii vor asigura pasagerii cu condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri.