Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Pretorul sectorului Botanica a fost…

Pretorul sectorului Botanica a fost restabilit în funcție, pentru a fi din nou demis

Foto: timpul.md

Pretorul sectorului Botanica, Oleg Rațoi, a fost restabilit în funcție în urma deciziei luate de Judecătoria Chișinău. Rațoi nu s-a bucurat însă prea mult de această funcție, pentru că la 24 mai, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a semnat o dispoziție cu privire la eliberarea acestuia din funcție.

În cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, Ruslan Codreanu a declarat că instanța a obligat Primăria să îl restabilească în funcția de pretor pe Oleg Rațoi. Astfel, pretorul a fost restabilit în funcție, doar că la scurt timp acesta a și fost demis.

Am executat hotărârea instanței de judecată de restabilire a pretorului Oleg Rațoi și l-am eliberat”, a spus Codreanu.

Primarul interimar a mai declarat că Primăria urmează să conteste decizia instanței de fond: „Vom merge și la Curtea de Apel. Suntem obligați să mergem până în instanța finală”.

Oleg Rațoi și-a dat demisia din funcția de pretor în noiembrie 2018. Atunci primarul interimar declara că Rațoi și-ar fi dat demisia în urma unei discuții dintre cei doi. Ulterior însă, în martie curent, Rațoi a atacat în instanța de judecată decizia prin care a fost eliberat din funcție.

Foto: timpul.md