Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Președintele Consiliului de Observatori Moldovagaz,…

Președintele Consiliului de Observatori Moldovagaz, eliberat din funcție de către Gazprom

Președintele Consiliului de Observatori al SA „Moldovagaz” și vicepreşedinte al Consiliului de Administrație al „Gazprom”, Valerii Golubev, a fost eliberat din funcție. Anunțul a fost publicat pe site-ul „Gazprom” pe 25 februarie curent.

În același anunț se precizează și despre eliberarea din funcție a lui Alexandr Medvedev, director general adjunct al „Gazprom”. Pe site-ul gigantului energetic rus nu se menționează însă și despre motivele eliberării din funcție a celor doi factori de decizie.

„Este un șoc pentru mai multe persoane din companie”, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată „Gazprom”. O altă sursă, din cadrul companiei a menționat că Medvedev a avut relații tensionante cu Alexei Miller, director executiv al „Gazprom”, care fi condiționat plecarea lui Medvedev.

„Hotărârile privind încetarea competențelor de membri ai consiliului de administrate al  „Gazprom” vor fi luate de Consiliul de administrație al companiei”, se mai precizează în comunicatul gigantului rus.

În prezent, Consiliul de Observatori al „Moldovagaz” este alcătuit din șase persoane, dintre care trei persoane au funcții de conducete în cadrul „Gazprom”. Totodată, din Consiliul de Administrație al „Moldovagaz” mai fac parte încă cinci reprezentanți ai „Gazprom”.

Sursa foto: Mold-street.com