Președintele Consiliului de Observatori Moldovagaz, eliberat din funcție de către Gazprom

Președintele Consiliului de Observatori al SA „Moldovagaz” și vicepreşedinte al Consiliului de Administrație al „Gazprom”, Valerii Golubev, a fost eliberat din funcție. Anunțul a fost publicat pe site-ul „Gazprom” pe 25 februarie curent.

În același anunț se precizează și despre eliberarea din funcție a lui Alexandr Medvedev, director general adjunct al „Gazprom”. Pe site-ul gigantului energetic rus nu se menționează însă și despre motivele eliberării din funcție a celor doi factori de decizie.

„Este un șoc pentru mai multe persoane din companie”, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată „Gazprom”. O altă sursă, din cadrul companiei a menționat că Medvedev a avut relații tensionante cu Alexei Miller, director executiv al „Gazprom”, care fi condiționat plecarea lui Medvedev.

„Hotărârile privind încetarea competențelor de membri ai consiliului de administrate al  „Gazprom” vor fi luate de Consiliul de administrație al companiei”, se mai precizează în comunicatul gigantului rus.

În prezent, Consiliul de Observatori al „Moldovagaz” este alcătuit din șase persoane, dintre care trei persoane au funcții de conducete în cadrul „Gazprom”. Totodată, din Consiliul de Administrație al „Moldovagaz” mai fac parte încă cinci reprezentanți ai „Gazprom”.

Sursa foto: Mold-street.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *