Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Premierul interimar a cerut efectuarea…

Premierul interimar a cerut efectuarea controalelor în toate localurile de divertisment din ţară

Ședința operativă care a avut loc în această dimineață la Guvern cu implicarea miniștrilor în exerciţiu a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor tragediei de la București, dar și în memoria celor care au murit în catastrofa aviatică din Egipt.

Cabinetul de miniștri în exerciţiu a examinat posibilităţile de acordare a ajutorului necesar din partea Guvernului R. Moldova autorităţilor României. La şedinţă, instituţiile responsabile au raportat despre executarea Dispoziţiei Guvernului, semnată de Premierul interimar Gheorghe Brega în data de 31 octombrie 2015, în scopul acordării asistenţei hemotransfuzionale persoanelor grav afectate în incendiul produs în clubul „Colectiv”, România.

Conform prevederilor Dispoziţiei, Ministerul Sănătăţii a identificat, prin intermediul Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui, cantitatea de sânge şi componente sanguine necesară pentru a fi donate Ministerului român al Sănătăţii și a asigurat condiţiile corespunzătoare de ambalare şi evidenţă a acestora, precum şi colectarea sângelui pentru suplinirea rezervelor de preparate sanguine. Totodată, Ministerul Afacerilor Interne a asigurat transportarea preparatelor sanguine conform cerinţelor de păstrare şi transportare, iar Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a coordonat cu partea română procedura de preluare a donaţiei respective.

Tot astăzi, Premierul interimar a dispus efectuarea controalelor în toate localurile de divertisment din ţară pentru a verifica dacă acestea au planuri împotriva incendiilor şi dacă sunt respectate. La rândul său, ministrul Afacerilor Interne în exerciţiu, Oleg Balan, a dat asigurări că aceste verificări încep de astăzi și vor continua în următoarele două săptămâni.

Guvernul R. Moldova a demarat și o acţiune de solidarizare prin care îndeamnă oamenii să doneze sânge pentru victimele dezastrului din Clubul ”Colectiv”. Aceștia pot merge zilnic la punctele de recoltare a sângelui a Centrului Național de Transfuzie a Sângelui din Chișinău, Bălți sau Cahul.