Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Premierul a solicitat concedierea mai…

Premierul a solicitat concedierea mai multor persoane în cazul bărbatului care a decedat în stradă

Prim-ministrul a solicitat concedierea și sancționarea mai multor persoane, asta după ce un bărbat a decedat în plină stradă în așteptarea ambulanței care s-a deplasat la fața locului abia după 42 de minute după prima solicitare de intervenție. Pavel Filip a mai cerut secretarului de Stat Boris Gîlcă să sesizeze Procuratura Generală pentru investigarea acestui caz.

„Revoltătoare mi-au părut explicațiile celor de la Urgență. Am văzut tendințe de a prezenta informații false care foarte ușor au fost combătute pentru că, probabil au uitat că sunt sisteme GPS pe mașini. Nu a mers nici explicația că nu aveau mașini pentru că erau patru mașini libere și 10 mașini erau în sectorul Centru. Pe de altă parte am văzut şi explicaţiile şoferului care din punctul meu de vedere au fost scrise la indicaţia cuiva, pentru că exact în momentul cela s-a stricat motorul, apoi nu putea accelera pe drum, apoi printr-un miracol motorul s-a reparat singur şi nu mai erau probleme tehnice”, a menționat Pavel Filip în cadrul ședinței de Guvern.

În acest context, premierul a cerut concedierea vice-directorului de Urgență, responsabil de municipiul Chișinău, dar și a dispecerului de la ambulanța Chișinău pentru că a primit apelul și nu a purces la trimiterea unui ambulanțe. Pavel Filip a solicitat și concedierea medicului de la ambulanță pentru nerespectarea protocoalelor medicale. În același timp, ar urma să fie sancționați disciplinar medicul superior de la departament, dar și secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care este responsabil de asistența medicală.

La 20 septembrie un bărbat a decedat pe str. Lech Kaczynski din capitală. Martorii susțin că ambulanța a venit abia după 40 de minute, după apeluri repetate, și a constatat decesul.