Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Precizările Ambasadei României în R.…

Precizările Ambasadei României în R. Moldova referitor la donațiile de echipamente medicale și vaccinuri pentru regiunea transnistreană

Ambasada României în R. Moldova a venit cu precizări referitor la donațiile de echipamente medicale și vaccinuri planificate pentru regiunea transnistreană.

Potrivit reprezentanților Ambasadei, în donațiile de echipamente medicale și vaccinuri făcute de România R. Moldova la 19 și, respectiv, 27 februarie 2021, conform datelor publice furnizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), regiunii transnistrene i-au fost repartizate următoarele:

  • 1810 doze de vaccin AstraZeneca;
  • 100000 buc. măști chirurgicale;
  • 10000 buc. măști de protecție de tip FFP3;
  • 9000 buc. complete combinezon inclusiv cu glugă;
  • 500 perechi încălțăminte de protecție;
  • 10000 buc. mănuși de unică folosință cu manșetă medie.

Ambasada menționează că până la această oră, echipamentele de mai sus nu au fost ridicate din depozitele specializate din Chișinău.

Luni, 1 martie, a început prima etapă de vaccinare anti-COVID-19 în R. Moldova. La această primă etapă va fi efectuată imunizarea cadrelor medicale din secțiile de reanimare și terapie intensivă, precum și a personalului din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19.

Campania de vaccinare a început după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.