Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Postică: „Situația se înfierbântă nu…

Postică: „Situația se înfierbântă nu doar afară, ci și în secțiile de votare”

Pavel Postică, șeful Misiunii de Observare Promo-LEX, susține că numărul încălcărilor a crescut. „Situația se înfierbântă nu doar afară, ci și în secțiile de votare”, a declarat acesta.

Potrivit observatorilor Promo-LEX, în unele secții au existat probleme cu conexiunea la internet. În alte cinci secții de votare cabinele de vot erau amplasate incorect, încât permiteau alegătorilor să vadă cum votează celălalt.

De asemenea, observatorii au înregistrat cel puțin 10 cazuri de agitație electorală, deși este anunțată „ziua tăcerii”. Totodată, au fost observate alte șase cazuri de votare în baza actelor necorespunzătoare. La Căușeni, un bărbat a votat atât pentru el cât și pentru fiul său și a reușit să arunce buletinele de vot în urnă.

Totodată, observatorii au numărat 17 cazuri de transportare a alegătorilor cu automobilele unor partide.

În ceea ce ține de calitatea procesului electoral din Chișinău, atunci în cinci secții de votare unii alegători au primit anumite recompense pentru alegerea pe care au făcut-o. În alte patru secții de votare a fost suspendat procesul de votare și s-au observat cinci cazuri de intimidare a alegătorilor.