Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția va investiga amenințările la…

Poliția va investiga amenințările la adresa Nataliei Morari

unica.md

Inspectoratul General al Poliției (IGP) s-a autosesizat, în baza articolelor apărute în presă, referitor la informațiile făcute publice de jurnalista și moderatoarea talk-show-ului „Interpol”, Natalia Morari, în ediția din 11 iulie a emisiunii, prin care aceasta anunța că a primit mesaje cu amenințări.

„În acest caz, Poliția întreprinde acțiuni de investigare a faptelor declarate, urmând sa fie verificate autenticitatea acestor presupuse amenințări și eventuala lor proveniență, după care să fie întreprinse și alte măsuri, în funcție de rezultatele investigațiilor.”, anunță printr-un comunicat, IGP.

Pentru a fi declanșată urmărirea penala însă, informează IGP, este necesar ca, în conformitate cu legislația procesual penală a Republicii Moldova (art.276 Cod de Procedură Penală), să fie depusă o plângere din partea victimei.

Ieri, 12 iulie, Orga­ni­za­ți­ile negu­ver­na­men­tale de media au cerut, printr-o declarație publică,  Ser­vi­ci­u­lui de Infor­ma­ții și Secu­ri­tate (SIS), Pro­cu­ra­tu­rii Gene­rale (PG) și Minis­te­ru­lui Afa­ce­ri­lor Interne (MAI) să se auto­se­si­zeze și să cer­ce­teze infor­ma­ți­ile făcute publice de jur­na­listă, pri­vind pla­ni­fi­ca­rea unor pro­vo­cări și ten­ta­ti­vele de inti­mi­dare care ar fi coman­date, din spu­sele sur­se­lor jur­na­lis­tei, de către „șefii unei insti­tu­ții de stat”.

În ediția din 11 iulie  a talk-show-ului „Interpol”, jur­nista a dat citire unui mesaj, pe care l-a pri­mit, și în care este îndem­nată să fie pru­dentă. Și fos­tul șef adjunct al Ser­vi­ci­u­lui pre­ve­nire şi com­ba­tere a spă­lă­rii bani­lor din cadrul CNA, Mihail Gofman, invi­tat al emisiunii, a sfă­tuit ace­lași lucru jur­na­lis­tei.