Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția de Frontieră va beneficia…

Poliția de Frontieră va beneficia de un nou lot de utilaj tehnic special

Până la sfârșitul anului 2015, Poliţia de Frontieră a R. Moldova urmează să beneficieze, în premieră, de nouă autospeciale dotate cu sisteme integrate de termoviziune, estimate la suma de aproximativ 1,7 milioane euro.

Această decizie a fost luată în cadrul întrevederii de lucru dintreValentin Fiodorov, şeful adjunct al Departamentului Poliției de Frontieră, Andrei Vrabie, reprezentantul delegaţiei Uniunii Europene în RM, şi directorul companiei slovene DAT-CON, Stane Plaskan.

Autospecialele urmează a fi utilizate la controlul frontierei de stat a RM, atât la frontiera terestră, cât și la cea fluvială, în scopul combaterii eficiente a migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere.

Totodtaă, în cadrul şedinţei au fost discutate aspectele cu privire la derularea proiectului „Patrularea comună la frontiera terestră şi fluvială între R. Moldova şi Ucraina”. Proiectul respectiv este finanţat de către UE în cadrul Iniţiativei prioritare a Parteneriatului Estic privind Programul de Management Integrat al Frontierei.

Menționăm că fondată în 1992, compania DAT-CON oferă o gamă diversificată de softuri complexe de integrare de sistem, aplicații electronice, de măsură speciale și echipamente multimedia.

Compania a contribuit în mod semnificativ la atingerea standardelor de aderare la Schengen pentru Slovenia, Slovacia și România, prin furnizarea și instalarea sistemelor de control la frontieră extrem de performante.