Poliția a pornit un proces penal în cazul accidentului în care a fost implicat președintele

Inspectoratul General al Poliției (IGP) informează că a fost pornit un proces penal în cazul accidentului din 9 septembrie în care a fost implicat președintele R. Moldova.

Într-un comunicat de presă emis de IGP se precizează că la volanul camionului de model „Mercedes”, care a intrat în depășire pe contrasens și a lovit frontal coloana prezidențială, se afla un bărbat în vârstă de 40 de ani.

„Automobilul de model „Mercedes”, ce aparține Serviciului Protecție și Pază de Stat a derapat de pe traseu și s-a inversat. Ulterior, camionul a tamponat unitatea de transport „VW Touareg” care face parte din coloana oficială, derapând de pe traseu pe acostament”, comunică IGP.

În urma accidentului, președintele Igor Dodon și doi membri ai familiei au fost transportați la spital. De asemenea, la spital a ajuns și șoferul camionului, care potrivit IGP, s-ar face vinovat de producerea accidentului.

În timp ce Igor Dodon susține că nici el, nici membrii familiei sale nu au suferit traumatisme grave după accidentul rutier, socialistul Ion Ceban a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care susține că a aflat că președintele are traumatisme la coloana vertebrală, iar mama lui Igor Dodon a suporta deja și o primă intervenție chirurgicală.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *