Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ajutor umanitar, la pachet…

VIDEO Ajutor umanitar, la pachet cu pliante electorale ale lui Igor Dodon. Pentru „darea de seamă” beneficiarii semnau într-o listă

Ajutor umanitar, la pachet cu pliante electorale ale candidatului la prezidențiale susținut de PSRM, Igor Dodon. Scena a fost surprinsă la sediul Asociației Surzilor, de pe strada Vasile Alecsandri din Chișinău.

În imaginile video surprinse de internauți se vede cum în curtea Asociației Surzilor, marți dimineață, se împărțeau colete, iar împreună cu ajutorul umanitar beneficiarii primeau și pliante electorale ale lui Igor Dodon. Mai mult, aceștia semnau pe o listă, despre care reprezentanții Asociației spun că a fost făcută pentru a prezenta „darea de seamă pentru ajutorul umanitar primit”.

Organizatorii întrunirii s-au arătat deranjați de faptul că scena este filmată, iar în câteva clipe de pe masă au dispărut materialele electorale.

Întrebați de ce împart ajutorul umanitar împreună cu pliante, reprezentanții Asociației au spus că „asta este altceva, e ceva aparte”.

Ajutor umanitar ar fi fost oferit de o asociație american-evreiască, iar reprezentanții staff-ului electoral al lui Igor Dodon spun că nu ar avea nicio atribuție cu împărțirea materialelor electorale.

Conform Codului Penal, coruperea alegătorilor se pedepsește cu amendă de la 27.500 lei până la 42.500 de lei sau cu închisoare de la un an la 5 ani. Persoanele juridice se pedepsesc cu amendă de până la 300.000 de lei.