PNUD lansează o campanie de colectare a istoriilor despre șomaj

PNUD Moldova lansează o campanie amplă de colectare a informației privind șomajul, prin intermediul paginii web www.eucred.md.

Pagina va colecta istorii şi experienţe din toată țara de la șomeri și de la cei care sunt în căutarea oportunităților de angajare la domiciliu.

Astfel, se va contribui la o mai bună înțelegere a situației actuale și a tendințelor în șomaj prin prisma percepției celor direct afectați de fenomen. Pe lângă aceasta, vor fi colectate idei şi soluţii care vor putea fi preluate de autorități în dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor pentru suportul șomerilor atât din localitățile urbane, cât și cele rurale.

„Vom colecta date calitative în timp real despre percepţiile populaţiei faţă de fenomenul şomajului. Mai mult, putem compara aceste percepţii cu ale altor ţări, unde au fost create platforme similare. Astfel, partenerii de dezvoltare şi actorii implicaţi vor fi mai informaţi şi vor afla din prima sursă despre ce cred oamenii şi cum văd ei politicile de susţinere a muncii decente”, susţine Dumitru Vasilescu, manager de proiect la PNUD Moldova.

Pagina web îi va găzdui pe toți cei care doresc să îşi împărtășească propria experiență legată de căutarea unui loc de muncă. Nu este nevoie de înregistrare pentru a completa formularul campaniei, iar întreaga procedură durează doar câteva minute. Persoanele care vor da curs iniţiativei vor contribui în acest mod la dezvoltarea serviciilor oferite șomerilor în R. Moldova.

Campania este finanțată de PNUD şi se desfășoară cu implicarea Cognitive Edge (Marea Britanie), care asistă mai mult țări în procesul de colectare a istoriilor. Proiectul-pilot include acum şase ţări, printre care şi R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Gheorghe Patitul

    Anume, prin asa zisele proecte se capata bani grei de unii, care chesioneaza si monitorizeaza o chestiune ca cea nominalizata.
    Problema I trebue de dezradacinat, adica sunt date granturi pentru someri sau boschetari si pina ajung la destinatari, nu pot sa le ajunga celor ce trebue sa-i imparta.
    In al doilea rind sunt atitea care primesc indemnizatii care depasesc salariul minimal ne avind nici un aport pentru societate. Deaceia nu trebue de crescut fiinte pufoase, parazitind in CAZNAUA Statului ci de oferit la diverse lucrari de amenanjare a localitatilor, repatatie a drumurilor sadirea pomilor, ordinea in locuri publice etc…
    Prin aceasta s-ar face TARA mai atractiva, se v-a curma parazitizmul si v-a disparea somajul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *