Planul de acțiuni al autorităților în cazul prăbușirii clădirii din Otaci

Autoritățile urmează să contracteze o compania care va demola clădirea avariată din Otaci, o scară a căreia, de la etajul 1 până la 9, s-a prăbușit în seara zilei de 19 iunie. În același timp, va fi efectuată o expertiză a blocurilor adiacente din localitatea Otaci.

Deciziile au fost luate astăzi de Comisia pentru situații excepționale, care s-a întrunit în ședință pentru a stabili acțiunile necesare privind gestionarea accidentului în urma căruia 36 de familii au rămas fără acoperiș deasupra capului.

„Am stabilit cu colegii de la alte ministere să se facă evaluarea necesităților, să se calculeze cât ar costa o locuință în localitatea respectivă, așa, încât să putem să adoptăm în regim de urgență asistența financiară pentru cei care au avut de suferit”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Mihail Harabagiu, șeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, a precizat c lucrările de deblocare a zonei continuă, iar astăzi a fost efectuată cea mai periculoasă parte a muncii, prin înlăturarea plăcilor de beton care prezentau pericol pentru prăbușire.

Darea în exploatare a blocului cu diverse încălcări, acumularea permanentă a apei în subsol și modificările neautorizate în construcția blocului prin demolarea parțială a pereților de bază de către unii locatari, ar fi cauzele preliminare ale prăbușirii scării blocului cu 9 etaje. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Prima problema este ekspertiza si punerea la dubala a constructorului si celui care a luat bani pe ceasta constructie prin contracte cu oameni. Numa asa se poate face curat si ordine in cest domeniu de constructi, sa poata sta oameni fara grija ca va cade plafon in cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *